تاریخ انتشار : جمعه 1 فروردین 1404 - 13:09
کد خبر : 185171

نشستی برای بررسی مشکلات بیماستان دهدشت؛

سیستم نگهبان بیمارستان معیوب است/آمبولانس استان در روستایی مستقر شده که ماهی ۲ ماموریت هم ندارد/روزانه تا ۷۰۰ نفر در کلینیک دولتی ویزیت می‌شوند

 در نشست مشترک مسئولین دانشگاه علوم پزشکی استان و شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه وضعیت بحرانی تنها بیمارستان شهرستان کهگیلویه و مشکلات ناشی از آن مطرح و خواستار اقدام عاجل برای بهبود وضعیت شدند.وضعیت بیمارستان دهدشت نگران کننده است/ پیگیری تجهیز امکانات درمانی از وزارت بهداشت

به گزارش روشن خبر، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان امروز از احداث زایشگاه جدید دهدشت بازدید و از نزدیک روند عملیات این پروژه را بررسی کرد.

سیده رقیه پناهی بعد از بازدید از بخش‌های بیمارستان در سالن جلسات شبکه بهداشت و درمان پای درو دل مسئولین این حوزه نشست.

در این نشست سید منصور تقوی گزارشی از داشته‌ها و کمبودهای مجموعه بهداشت و درمان شهرستان ارائه داد و رئیس بیمارستان، رئیس کلینیک تخصصی و مسئول بازرسی به نمایندگی از پرسنل مشکلات و مطالبات را مطرح کردند.

 

رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه با بیان اینکه بیمارستان دهدشت در یک بخش در سطح کشور برابری می‌کند، تجهیزاتی از قبیل ام.آر.آی، سی.تی‌اسکن و دارا بودن ۸۰ پزشک متخصص و ۳۰ پزشک عمومی را از داشته‌های خوب این مرکز درمانی اعلام کرد و گفت: کار درمان جمعیتی قریب به ۲۰۰ هزار نفر در بیمارستانی انجام می‌گیرد و روزانه تا ۷۰۰ نفر در کلینیک دولتی ویزیت می‌شوند.

تقوی با بیان اینکه۹ پایگاه فوریت پزشکی روزانه جان چندین نفر را نجات می‌دهد، از وجود ۱۱ پایگاه شهری در دهدشت خبر داد و در بیان خدمات گفت: در جوانی جمعیت اقدامات خوبی انجام شده است پرداخت مطالبات به روز است.این مسئول مشکلات حوزه بهداشت و درمان را برشمرد و تصریح کرد: بخشی از مشکلات به پول مربوط نیست و این را هم بدانید رضایتمندی مردم از درمان هیچ وقت ۱۰۰ درصدی نمی‌شود چون مطالبات غیر کارشناسی دارند.

مطالبات با مأموریت در تضاد است

وی در تضاد بودن مطالبات با مأموریت بهداشت و درمان را مشکل خواند و ادامه داد: این مطالبات غیر کارشناسی همان چیزی است که ما را به حاشیه می‌برد منابع را از بین می برد و تنش ایجاد می کند. از ما بکارگیری نیرو می‌خواهند ما را اداره کار اشتباه می‌گیرند.

 

تقوی با بیان اینکه بقیه ادارات از جمله ارشاد و تبلیغات اسلامی و…را کمتر کسی رصد می‌کند،ادامه داد: برخی از مطالبه‌گری‌ها خدمات را به حاشیه می‌برد،انتظار نیست از یک تریبون مردم را علیه مردم بسیج کنند.

جرأت جابجایی برخی از خدمات را نداریم!

این مسئول با اشاره به هدررفت بیت المال در ارائه برخی از خدمات بیان کرد: خانه بهداشت‌هایی ساختیم خالی از سکنه شد و بزرگترین مرکز درمانی ما در جایی است که جمعیت ندارد یا ساختمانی بدون اطلاع وزارت بهداشت ساخته شده و نیمه کاره مانده است.وی گفت: آمبولانس استان در روستایی مستقر شده که ماهی ۲ ماموریت هم ندارد اما جرأت نداریم جابجا کنیم، فوریت‌های پزشکی را بخاطر حرف‌های غیر کارشناسی جرأت جابجایی نداریم؛ اینها درد است.

تقوی تشکیلات سازمانی و نیروها را نیازمند تغییر و اصلاح دانست و افزود: در بخش سوق ۲۴ ساعته اداره می‌کنیم جمعیت دیشموک ۱۷ هزار نفر را هشت پزشک پوشش می‌دهد در حالی که بر اساس تشکیلات ساختمانی چهار پزشک باید باشد.به گفته تقوی مرکز بهداشت و درمان دیشموک هیچ نیرویی ندارد و رئیس، پذیرش و راننده آمبولانس یک نفر است.وی ادامه داد: اگر تشکیلات سازمانی اصلاح شود خطای پزشکی پایین می‌آید.

 

رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه احداث بیمارستان جدید را ضروری خواند و گفت: تعیین حجم خاکبرداری و نمونه‌برداری از خاک و ماده ۲۳ در حال پیگیری است اما در خوشبینانه‌ترین حالت حداقل ۱۰ سال آینده این بیمارستان به بهره‌برداری خواهد رسید بنابراین باید بیمارستان فعلی تا آن موقع دوام بیاورد چاره‌ای نداریم جز اینکه فضای بیمارستان را با جابجایی داروخانه و پایگاه انتقال خون قابل تحمل کنیم.

یک آمبولانس جوابگوی اعزام‌ها نیست

تقوی کمبود آمبولانس را از دیگر مشکلات بیمارستان دهدشت برشمرد و گفت: بیمارستانی که در ماه حداقل ۲۰ اعزام دارد یک آمبولانس جوابگو نیست. دانشگاه ما را دریابد شرایط کهگیلویه با دیگر شهرستانها فرق دارد.این مسئول هم چنین از عملکرد پیمانکاران حوزه بهداشت و درمان انتقاد کرد و با بیان اینکه جوابگو نیستند،افزود: انتظار داریم در واگذاری پروژه‌ها به پیمانکاران بازنگری و پیمانکاران دارای صلاحیت انتخاب شوند.

تقوی گفت: بیمارستان  ۱۳۰ میلیارد بدهی دار، سی‌تی آنژیو و رادیولوژیست ندارد. حداقل ۵۰ نیروی خدمات در شبکه بهداشت و درمان مورد نیاز است.

راست رئیس بیمارستان دهدشت با بیان اینکه این بیمارستان بیشتر از ظرفیت خدمات‌دهی دارد،افزود: ۹۰ درصد ضریب اشغال تخت(یعنی سه برابر نرم کشوری) را دارد ارائه این حجم از خدمات باعث استهلاک ۳برابری تاسیسات و زیربنایی شده است ۲۷ میلایرد ریال برای تعمیر تجهیزات اعتبار نیاز است.

رئیس بیمارستان دهدشت افزود: با همین کمبودها سال گذشته در ۵۵۰ آیتم ارزشیابی اعتباربخشی درجه یک کسب کردیم.وی کمبود آمبولانس را یادآور شد و گفت: برخی شب‌ها برای پیدا کردن آمبولانس تا صبح بیداریم.وضعیت بیمارستان دهدشت نگران کننده است/ پیگیری تجهیزات درمانی از وزارت بهداشت

راست بیان کرد: سیستم نگهبان بیمارستان معیوب است ۱۰ نیروی جدید زودتر اضافه شوند.وی با بیان اینکه بیمارستان دهدشت  آموزشی نیست و اجازه بکارگیری نیروی کارورز ندارد،افزود:  انتظار داریم سهم پژوهش به ما برگردد وبار مالی اضافه از جمله فوریت‌های پزشکی که بر بیمارستان تحمیل شده جبران شود.

کلینیک تخصصی دهدشت بدون نیرو!/معوقات پزشکان به یک سال هم می‌رسد

نیاپرست رئیس کلینیک امام سجاد دهدشت هم نبود نیرو در این کلینیک را باعث بروز مشکلات دانست و گفت:
کلینیک نیروی حراست، نظافتچی، پذیرش و منشی ندارد.

 

متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد:  ۸۰ درصد درآمد کلینیک به پزشک، ۱۷ درصد به دانشگاه و تنها سه درصد به کلینیک اختصاص دارد. برای خرید وسایل و تجهیزات مشکل داریم تامین اعتبار اختصاصی در کنار ۳ درصد ضرورت دارد.وی با اشاره به معوقات ۹ ماه تا یکسال در کلینیک افزود: تأخیر در پرداخت حقوق باعث نارضایتی پزشکان شده است.

آتون مسئول بازرسی شبکه بهداشت و درمان به نمایندگی از پرسنل مشکلات را مطرح و بیان کرد:

بدحساب‌ترین بیمه تکمیلی

قراردادهای بیمه تکمیلی سال‌های گذشته تمام شده به دلیل بدحسابی دانشگاه مطالبات مربوط به هزینه پزشک توسط بیمه‌ها پرداخت و تسویه نشدند.بیمه تکمیلی دانشگاه بدحسابترین بیمه تکمیلی است هیچ کدام از مراکز درمانی قرارداد قبول نمی کنند.

سید حمزه محقق‌زاده در این نشست گفت: از حوزه درمان روزانه در شورای تامین گزارش وجود دارد و این ناشی از کمبود فضای درمانی است.
فرماندار کهگیلویه گفت: با وجود اینکه توزیع عادلانه سرانه درمانی و آموزشی در دولت چهاردهم مورد تأکید است اما شهرستان ما نیازمند توجه ویژه‌تری است. توزیع فضای درمانی در استان عادلانه نیست .

محقق‌زاده بیان کرد: پزشکان رغبتی برای خدمت در دیشموک و دیگر مناطق دورافتاده ندارند ذائقه پزشکان را باید در نظر بگیریم.
این مسئول افزود: یکی از بدهکارترین ادارات شهرستان مجموعه بهداشت ودرمان است.

سیده رقیه پناهی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مطالبات را به حق دانست و افزود: مردم اگر مطالبه ‌ای داذند نمی‌توانیم بگوییم غیرکارشناسی نیست. مطالبه‌گری حق مردم است و ما موظفیم پیگیری کنیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه نگاه جنسیتی و منطقه‌ای ندارم،گفت: از اینکه این همه مشکل در بیمارستان دهدشت وجود دارد ناراحت شدم. وی ادامه داد: برای اینکه منابع را درست اختصاص دهیم باید صرفه‌جویی را سرلوحه کار قرار دهیم.در همین راستا ما در بازدیدها لشکرکشی نکردیم با تعداد محدود آمدیم تا هزینه‌ها کاهش پیدا کندو جلسات نیز وبینار برگزار خواهد شد.

سی‌تی آنژیو فوری تأمین می‌شود

پناهی گفت: زایشگاه دهدشت تا هفته اول اردیبهشت امسال تحویل شود.وی از فعال شدن مجدد کمیته تجهیزات معاونت درمان خبر داد و قول داد لیست تجهیزات مورد نیاز دهدشت را احصا و تامین و نیز سی‌تی آنژیو بیمارستان و سونوگرافی کلینیک را در اولویت و پیگیری فوری قرار دهد.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص بیمارستان جدید دهدشت گفت: مجوز ماده ۲۳ پیگیری شود تلاش کنیم کمتر از پنج سال پروژه به نتیجه برسد.

مجتبی عسکری معاون توسعه علوم پزشکی اتسان نیز از مطالبات غیر صنفی در مراکز درمانی به عنوان یک معضل نام برد.
وی ادامه داد: برای فوریت پزشکی بودجه در نظر گرفته نشده است.

عسکری بهسازی و بازسازی محیط بیمارستان دهدشت را لازم خواند و گفت: راه اندازی زایشگاه هر چه زودتر به بیمارستان الحاق و فضای جدیدی در بیمارستان آزاد شود.وی از بازنگری در ساختار سازمانی خبر داد و درباره مطالبه سهم پژوهش افزود: قانون مکلف کرده ۲تا ۳ درصد درآمد بیمارستان صرف پژوهش شود.

عصر دنا/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۳
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

حسینی نیک خواه یکشنبه , ۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۸

برای رسیدگی به بیمارستان دهدشت کمک نیرو بفرستید

yasharkhwrshydy14@gmail.com دوشنبه , ۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۱

اقای دهقان

کارمند دوشنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۸:۰۸

سلام-خانم دکتر شبکه کهگیلویه و رفاهیاتش دست چند نفر خاص شده از یک مسیئول بپرسید چرا چرا منازل سازمانی فقط در اختیار چند نفره چرا وامهای شبکه ب افراد خاص تعلق میگیره-شما و حضرت عباس اگر پیگیری نکنید چرا اشخاصی که منزل شخصی دارند ساکن منازل سازمانی هستند—چرا چند دوره از منازل بصورت متوالی استفاده میشه و بقیه که هیچ شرایط مالی ندارند باید مستاجر باشند—چرا هیچ کس رسیدگی نمیکنه—یهسوال بپرس خداوکیلی چرا ساکنین پشت سر هم تمدید میکنن و بیش از دوره قانونی و سکونت ماندگار هستند—لطفا انتشار بدین شاید گوش شنوایی پیدا شد

متأسفانه در حال حاضر نظرسنجی فعالی در روشن‌خبر وجود ندارد.

مارگون

دنا

لیکک

باشت

کهگیلویه

چرام

لنده

گچساران

بویراحمد