تاریخ انتشار : جمعه 14 دی 1403 - 12:22
کد خبر : 184124

پنجشنبه های پُرحاشیه شرف آباد یاسوج

حیدر آریائی نژاد/روشن خبر

دیدار اهل قبور و زنده نگه داشتن یاد و خاطره آنها و اهدای قرائت فاتحه و آیه ای از کلام خدا (خیرات مادی و معنوی)، تنها کاری ست که از بازماندگان برای درگذشتگان، بر می آید و این رسم باتوجه به باور های دینی و اعتقاد به نیاز اموات به خیرات و طلب آمرزش ، در میان شیعیان اهمیت زیادی دارد.
بار روانی این موضوع به گونه ای ست که برخی آن را کم از فعل واجب نمی دانند، چون با دیدار از آرامگاه متوفی و طلب آمرزش ، هم بار مصیبت کم می شود و هم شاید به نوعی بخشی از قصور ایجاد شده نسبت به متوفی در زمان حیات وی جبران می شود.

گروهی هم به این باور که برای دیگران بخوانیم و طلب رحمت کنیم تا برای مان بخوانند، غروب پنجشنبه ها عازم‌ زیارت این خفتگان بی آزار می شوند.

در این میان قصه آرامستان عمومی شرف آباد یاسوج ، سری دراز دارد و حکایت پر شکایتی ست.
شهر یاسوج در دوسه دهه ی اخیر رشدی قارچ گونه داشت ولی پیش بینی های لازم برای اماکن پر ترافیک انجام نشد و یا آن گونه که قرار بود ، اجرا نشد!
آرامستان شرف آباد در انتهای بلوار کشاورز دارای چنین مُعظلی ست و ترافیک ، شلوغی و بی نظمی عصر پنجشنبه برای زائرین و مجاورین روز پر مشقتی رقم می زند به گونه ای که هر گاه در عصر پنجشنبه چند مراسم همزمان از طوایف مختلف اجرا می شود ، ترافیک چنان قفل می شود که برخی تا دیروقت اسیر این وضعیت می شوند.

و متاسفانه گویا پلیس راهور هم سرنخی برای این کلاف سردرگم پیدا نکرده و معمولا حضور کم رنگی در این نقطه پر ترافیک دارد.

اگرچه مانند بسیاری از مسائل زندگی ، این موضوع هم متأثر از رفتار جمعی و فرهنگ عمومی ماست و شهروند قانونمند با توجه به وضعیت و شرایط موجود ، باید مقررات را رعایت کند و هرکس خود پلیس و ناظر رفتار خود باشد ولی از آنجا که تا این مرحله راه زیادی داریم، به عنوان یک شهروند برای حل مشکلات این روز و این مکان چند پیشنهاد برای کوتاه مدت و بلند مدت مطرح می شود:

۱. مصوبه شورای شهر برای عدم برگزاری مراسمات در روز پنجشنبه اعم از خاکسپاری ،چهلم و سالگرد ، اجرا شود و مجریان قانون با جدیت از آن حمایت کنند.
پیش نیاز اجرای این مصوبه هم فرهنگ سازی و اطلاع رسانی کافی از طریق صدا و سیما و رسانه های جمعی ست تا چنین قانونی برای مردم جا بیفتد. (البته اگر علما مانند موضوع تعطیلی این روز و هماهنگی با روز های کاری دنیا، از نظر فقهی ایراد نگیرند که پنجشنبه متصل به جمعه است و قصد دارند معنویات این روز را از مسلمانان و شیعیان بگیرند)

۲. روز های پنجشنبه درب های ورودی قبرستان بر روی خودرو ها بسته شود و اجازه ورود هیچ خودرویی به داخل محوطه قبرستان داده نشود؛ مردم هم بخاطر محدویت ورود به محوطه ،در حد امکان افراد معلول ، مسن و کم توان را در این روز به قبرستان نیاورند و یا شهرداری در داخل محوطه چند تاکسی مخصوص برای چنین افرادی به کار بگیرد.

۳. پلیس راهوار در این نقطه حضور فعالی داشته، با قانون شکنان و اخلال گران نظم و برخورد نموده
و گره های کور ترافیکی را باز کنند
۴. مردم خود را با این شرایط وفق بدهند و همکاری کنند و اگر ضرورتی برای اجرای مراسمی در روز پنجشنبه هست ، قبل از ظهر برگزار شود.

و اما راهکار بلند مدت اینکه شهرداری باید برای حل این مشکل چند برنامه داشته باشد:

۱. مکان عمومی دیگری هم برای قبرستان در نظر بگیرد و پیش بینی کند و درصورت صلاحدید، زمین را بصورت طایفه ای و تیره ای تقسیم نکند تا این شیوه بتدریج منسوخ و کمرنگ شود (لازمه این امر پذیرش مردم ِ همه طوایف بعنوان شهروند و کمرنگ شدن رنگ و بوی قوم گرایی و تقسیم بندی طایفه ای است که نیاز به گذر زمان دارد ولی باید از جایی شروع کرد)
۲. مسیر جایگزینی برای خروج از قبرستان به سمت شهر در نظر گرفته و اجرا کند تا در مواقع لازم خودرو ها بدان سمت هدایت و از بار ترافیکی کاسته شود
۳. در صورت امکان مکانی جهت پارکینگ عمومی خریداری نماید تا مردم در این روز ها به دردسر نیفتند و مجبور به پارک های به اصطلاح “دوبله” و “سوبله” و ایجاد ترافیک نشوند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

متأسفانه در حال حاضر نظرسنجی فعالی در روشن‌خبر وجود ندارد.

مارگون

دنا

لیکک

باشت

کهگیلویه

چرام

لنده

گچساران

بویراحمد