همایش نکوداشت دهیاران شهرستان همایش نکوداشت دهیاران شهرستان بویراحمد با حضور معاون سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، فرماندار بویراحمد و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی برگزار شد.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی روشن خبر،، صبح امروز (چهارشنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۲) همایش نکوداشت دهیاران شهرستان بویراحمد به مناسبت روز شهرداریها و دهیاریها در سالن همایشهای بنیاد شهید استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور سید جواد هاشمی مهر_ معاون سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد_ و شهرام مهدوی_ فرماندار شهرستان بویراحمد_ و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی برگزار شد. شهرام مهدوی مطلق_ فرماندار شهرستان بویراحمد_ در این همایش با قدردانی از تلاش و کوشش دهیاران، اظهار داشت: دهیارانی که در این همایش حضور نداشتند، برای آنها تیک منفی لحاظ خواهد شد.
مهدوی گفت: این همایش در راستای تکریم دهیاران و هم افزایی برای برون رفت از مشکلات روستا برگزار شده است.
وی در ادامه به مشکلاتی که دهیاران دارند، اشاره کرد و گفت:
متأسفانه خیلی از ادارات از جایگاه دهیاران شناختی ندارند. نقش دهیار در رابطه بین دولت و مردم تسهیلکننده است، متأسفانه بین دستگاههای دولتی جایگاه دهیاران آنگونه که باید تفهیم نشده است.
مهدوی تأکید کرد: در بسیاری از مسائل دهیاران نادیده گرفته میشوند. رابطه بین دهیار و دولت باید رابطه شناخته شدهای باشد و دستگاههای دولتی ما باید بدانند که دهیار تسهیلگر است و اگر مدیران به موقع دهیاران را بپذیرند و پای حرف آنها بنشیند، شاید دیگر هیچ وقت شاهد تجمع اهالی روستاها جلوی فرمانداریها و استانداری و سایر دستگاههای دولتی نباشیم. سید روح الله محمودی_ دهیار روستای مهریان_ نیز در این همایش با بیان اینکه به برکت نظام اسلامی خدمات زیادی در روستاها انجام گرفته است، اظهار داشت: مهاجرت به سمت روستاهای اطراف شهر یاسوج به شدت در حال انجام گرفتن است، اما با این وجود زیرساختهای لازم در این روستاها به ویژه روستای مهریان برای خدماترسانی کافی نیست.
وی افزود: روستای مهریان بالغ بر ۱۶ هزار نفر جمعیت دارد و این روستا تنها با دو نفر نیروی خدماتی و یک خودرو در حال تنظیف و جمعآوری زبالههای مردم است.
محمودی در ادامه به انتقاد از بنیاد مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد پرداخت و گفت: بازنگری طرح هادی روستایی به کندی صورت میگیرد و یا اصلاً انجام نمیگیرد. لذا لازم است که به منظور اصلاح معابر، جدول کشی و آسفالت و توسعه شبکههای آب و برق بازنگری در طرح هادی روستایی به سرعت انجام بگیرد.
وی با بیان اینکه اداره کل راهداری در جاهای مختلف منشأ خدمات زیادی بود، افزود: در کمربندیهای سی سخت – یاسوج و یاسوج – اصفهان هر روز خانوادههای زیادی داغدار میشوند که بهتر است هر چه سریعتر این جادهها استانداردسازی شوند
محمودی گفت: برخی دستگاههای خدماترسان بدون هماهنگی دهیاری و بخشداری اقدام به کنده کاری میکنند و سبب از بین رفتن زیرساختها میشوند.
این دهیار نیز خواستار تبدیل وضعیت و بهبود شرایط استخدامی دهیاران شد. باقری_ دهیار بخش لوداب_ در ادامه این همایش سخنرانی کرد و گفت: بخش لوداب ۱۳۷ روستا دارد که ۳۷ روستا طرح هادی مصوب دارند.
وی افزود: طرح هادی ۳۱ روستای این بخش نیمه کاره رها شده است.
این دهیار در ادامه به شدت از بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد انتقاد کرد و گفت: ۹۸ درصد مشکلات ما در حوزه بنیاد مسکن است.
وی افزود: روستاهای بخش لوداب از هر لحاظ به ویژه از جهت زیرساختی و عمرانی عقب هستند. هر چند از مشکلات اعتباری و شرایط اقتصادی کشوراطلاع داریم.
وی بیان کرد: نگرانی ما در بحث توزیع اعتبارت است که به صورت عادلانه انجام نمیگیرد. روستاهای همانند؛ آبمورد، آباده و… با ۵۰۰ تا ۷۰۰ نفر جمعیت طرح هادی این روستاها کار نشده است. طرح هادی خیلی از روستاهای ما با ۴۰ تا ۵۰ درصد پیشرفت نیمه کاره رها شده است.
وی تأکید کرد که بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد در حق بخش لوداب کم لطفی کرده و ۹۰ درصد مشکلات ما در حوزه بنیاد مسکن است.
نماینده دهیاران بخش لوداب بر ضرورت بازنگری طرح هادی روستایی تأکید کرد و گفت: مهاجرت معکوس در حال انجام گرفتن است و خیلی از مردم در حال برگشتن به روستاها هستند، اما زمین برای ساخت و سازها در روستاها وجود ندارد.
این دهیار در ادامه به موضوع پروندههای تغییر کاربردی در بنیاد مسکن اشاره کرد و گفت: ۵ تا ۶ ما پرونده تغییر کاربری طول میکشد و از طرف دیگر هزینه تغییر کاربریها معلوم نیست که به کجا میروند و بر خلاف قانون ریالی از هزینه تغییر کاربریها به روستاها و دهیاریها بر نمیگردد و این معضل جدی است.
وی گفت: به دلیل لنگ بودن طرح هادی پای سایر دستگاههای دولتی در ارائه خدمات به روستاهای بخش میلنگد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰